top of page
Поиск
  • Фото автораiptolab

Моніторинговий підхід до вивчення стану викладання та якості навчальних досягнень учнів ПТНЗ із зага

5 лютого 2015 року на базі Комаргородського професійного аграрного ліцею Вінницької області відбулося засідання обласної методичної секції заступників директорів з навчальної (навчально-методичної) роботи на тему: «Моніторинговий підхід до вивчення стану викладання та якості навчальних досягнень учнів ПТНЗ із загальноосвітніх предметів»

У роботі секції брали участь директор Навчально-методичного центру ПТО у Вінницькій області – Володимир Бадюк, завідувач відділом навчально-методичної роботи НМЦ ПТО у Вінницькій області – Василь Марчук, методист НМЦ ПТО у Вінницькій області – В’ячеслав Мазур та завідувач лабораторією дистанційного професійного навчання ПТО Інституту професійно-технічної освіти НАПН України – Ірина Гириловська, старший науковий співробітник лабораторії дистанційного професійного навчання ПТО Інституту професійно-технічної освіти НАПН України – Неля Величко.

Відкрив засідання секції Володимир Бадюк, який зазначив, що моніторинговий підхід у вивченні якості навчальних досягнень учнів ПТНЗ із загальноосвітніх предметів набуває все більшої актуальності.

Про особливості організації навчально-виробничого та виховного процесу у Комаргородському професійному аграрному ліцеї розповів Михайло Ковальчук – директор даного навчального закладу. Після виступу він ознайомив учасників засідання секції з навчально-матеріальною базою ліцею та виставкою творчих надбань учнівського і педагогічного колективів.

Питанням оформлення нормативної документації з безпеки життєдіяльності присвятив свій виступ В’ячеслав Мазур.

Голова секції, заступник директора ПТНЗ з навчально-теоретичної роботи ВПУ №41 м.Тульчин Емілія Зав’ялова, розповіла про інноваційні підходи до здійснення моніторингових досліджень заступниками директорів з навчальної роботи.

Заступники директорів з навчальної (навчально-методичної) роботи відвідали відкриті уроки з загальноосвітніх дисциплін (математика та всесвітня історія).

Після обговорення відкритих уроків поділилась власним досвідом заступник директора з навчально-теоретичної роботи Вищого художнього професійно-технічного училища №5 м. Вінниці Марина Пилявець щодо процедури вивчення стану викладання загальноосвітніх предметів.

Вікторівна

Питанням процедури вивчення якості навчальних досягнень учнів ПТНЗ із загальноосвітніх предметів присвятив свій виступ заступник директора з навчально-теоретичної роботи ДПТНЗ «Козятинське міжрегіональне вище професійне училище залізничного транспорту» - Олександр Кушпіль.

Продовжила секцію в рамках спільної експериментальної діяльності Інституту професійно-технічної освіти НАПН України і Навчально-методичного центру ПТО у Вінницькій області Ірини Гириловська, яка привернула увагу присутніх тематикою моніторингу якості загальноосвітньої підготовки учнів ПТНЗ як одного з шляхів інформаційно-аналітичної діяльності заступників з навчальної роботи.

Підвела підсумки роботи секції своїм виступом координатор експериментального майданчику «Розвиток інформаційно-аналітичної компетентності педагогічних працівників ПТНЗ» Неля Величко, яка наголосила на важливості системного підходу до моніторингу якості навчальних досягнень учнів як необхідної умови вдосконалення їх підготовки.

Заступники з НТР активно брали участь в обговоренні результатів діяльності експериментального майданчика та вказали на ряд позитивних тенденцій, які сприяють моніторинговій діяльності та розвитку інформаційно-аналітичної компетентності серед педагогічних працівників ПТНЗ.

Підготувала Величко Н.О.


34 просмотра0 комментариев
  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus

© 2023 by HEAD OF THE CLASS. Proudly created with Wix.com

bottom of page